torstai 7. heinäkuuta 2016

Sennuleirin 16. tunti: rajan tuntumassa

Leirin kuudestoista tunti ja tehotorstain viides ratsastuskerta hurahti maastoreissussa, joka meni samoja reittejä kuin viime vuoden leirillä. Matkaan lähti 11 ratsukkoa, ja minä sain ratsukseni leirin ensimmäiseltä tunnilta tutun Liljan. Letkassa taisimme Liljan kanssa olla seitsemänsiä.

Matkaan lähdimme vähän yli iltakymmenen ja talsimme tutun reitin, joka meni pienempiä teitä pitkin. Saimme matkan aikana sadekuuron niskaan, mutta onneksi olin varautunut sadetta pitävällä takilla, niin kylmä ei ehtinyt tarttua. Hurautimme myös kolme reipasta laukkapätkää. Lilja meni tasaisen varmasti edessä olleen kaverin vauhdissa pysyen. Pikkukivet kopisivat sen verran kypärään ja kasvoihin (auts), että hain vähän tilaa sivummalta. Lilja oli hyvin kuulolla eikä hötkyillyt omiaan, jolloin reippaat pätkät menivät vauhdista nauttien.

Ilta hämärtyi kivasti, mikä teki reissusta taas kokemisen arvoisen. Reissu sujui kaikin puolin kivasti, ja noin puolentoista tunnin päästä palasimmekin jo takaisin tallilla. Kannatti kyllä taas lähteä, nukkumaanhan ehtii aina vähän myöhemminkin.