torstai 7. heinäkuuta 2016

Sennuleirin 13. tunti: parempaa kohti

Leirin kolmastoista tunti oli koulutunti, jonka sai halutessaan mennä kangilla. Jätin ne väliin, sillä menen niiden kanssa lähinnä kipsiin. Ratsukoita tunnilla oli viisi, ja ratsunani toimi Felix. Tunnilla treenasimme avo- ja sulkutaivutuksia, voltteja, loivaa kiemuraa sekä vastalaukkaa.

Alkuverryttelyn menimme kaikissa askellajeissa ilman kummempaa tehtävää. Yritin ottaa Felixin kanssa sopivan napakan asenteen, jotta ratsastaisin kunnolla enkä jäisi matkustelemaan. Samalla sinnillä päätin naputella sisäpohkeet tavallista paremmin läpi, sillä Felix kanttaili kulmia reippaasti. Felix liikkui alussa hieman tahmeasti, kun en päässyt liikkeisiin hyvin mukaan, vaan keikuin epätasapainossa. Kun sain itseäni kasaan, pääsi Felix etenemään paremmin. Laukassa se tykkäsi vähän levitä käsiin puikulaksi, mutta ainakin laukka pyöri hetkittäin eikä Felix aivan madellut.

Ensimmäisenä kuviona oli ratsastaa pitkän sivun alkupuoli avotaivutuksessa. Puolivälissä pyöräytettiin voltti, jonka jälkeen loput pitkästä sivusta jatkettiin sulkutaivutuksessa. Sen jälkeen suoristettiin, nostettiin laukka ja ratsastettiin toinen pitkä sivu loivalla kiemurauralla. Avot ja sulut tehtiin käynnissä ja ravissa. Molempia taivutuksia sain haeskella, mutta saimme onnistumisia kummassakin. Voltti auttoi hyvin valmistelemaan sulkutaivutuksen. Avotaivutuksenkin alkuun olisin saanut pyöräyttää moisen, sillä nyt avot lähtivät paikoin vähän haparoiden. Positiivista oli se, että niin avot kuin sulut menivät kohtuullisesti ilman, että jompikumpi olisi tuntunut selvästi toista vaikeammalta.

Loiva kiemura laukassa meni alun jälkeen itse asiassa todella kivasti. Felix laukkasi vähän lyhyempänä, mutta ihan pontevasti, jolloin minun tehtäväkseni jäi vain ohjata sitä kuviolla. Olipa helppoa ja kivaa! Sain nyt sen haaveilemani napakan ratsastuksen tehtyä, jolloin en jäänyt ähertämään, vaan pyysin ja annoin hevosen tehdä työnsä rauhassa suurempia häiritsemättä. Vastalaukkaa puolestaan menimme koko kenttää hyödyntäen. Kulmat sai ratsastaa helpotetusti eli vähän pyöristetysti. Alussa Felix pudotti vastalaukan kaarteissa pari kertaa, mutta sitten sain sen ymmärtämään, mitä haimme. Sen jälkeen Felix säilytti vastalaukan hienosti. Laukkaosuudet menivätkin meillä tänään koko tunnista parhaiten. Olipa kyllä kiva saada nauttia sujuvista laukkahetkistä.

Lopuksi teimme parit ravilisäykset lävistäjille. Tein ne aika vaatimattomasti, mutta Felix tarjosi kuitenkin pientä eroa. Tunnista jäi hyvä mieli, vaikka alku tuntuikin hankalalta. En kuitenkaan nakannut hanskoja heti tiskiin, vaan maltoin keskittyä ja yrittää ratsastaa voivottelun sijaan. Se luonnollisesti auttoi, ja tunnin aikana menimmekin Felixin kanssa parempaa kohti. Kiva saada muutettua omaa ratsastusta ja nähdä, kuinka hevonenkin muuttuu paremmaksi sen myötä.