keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Sennuleirin 11. tunti: kaksin opettelemassa

Leirin yhdestoista tunti meni myös esteillä, ekstratuntina tietysti. Ratsukoita tunnilla oli neljä, ja minä sain ratsukseni ensimmäistä kertaa suomenhevosruuna Ricardon. Rikke on syntynyt 2008, mutta ilmeisesti opetellut ratsun hommia kunnolla vasta parisen vuotta.

Alkuverryttelyssä lyhensimme käyntiä ja ravia todella paljon. Jokainen askel otettiin harkiten. Aluksi Rikke ei ymmärtänyt, mitä halusin, mutta muokkasin apujani, ja pian Rikke ymmärsi paremmin. Käynnissä se lyhensi ja hidasti askelta todella hyvin, kun istuntani toimi. Ravissa se vähän kiirehti, mutta hetkittäin sain naulittua oman istuntani kuntoon, jolloin lyhennys ravissakin onnistui. Laukassa tulimme pääty-ympyrällä puomia ja toisessa päädyssä volttia. Laukka ei alkanut pyöriä kunnolla, jolloin Rikke ei saanut säilytettyä sitä ympyröillä, vaan rikkoi raville. Etenkin voltti oli tolkuttoman vaikea, ja jätin sen lopulta kokonaan välistä ja keskityin ympyrään. Tsemppauksella saimmekin tultua puomin ympyrällä asiallisesti.

Tunnin aikana tulimme tehtävinä ponnistuspuomilla varustettua ristikkoa, lävistäjäristikkoa ja yksittäistä ristikkoa, lävistäjäristikkoa ja kahden ristikon suoraa linjaa sekä lopuksi lyhyen radan. Esteet tosiaan pysyivät tunnin aikana pääosin ristikkoina, suoran linjan toinen este nousi lopulta pieneksi okseriksi. Radalle lähdimme oikeassa laukassa yksittäiselle ristikolle. Se ylittyi ihan hyvin, ja matka jatkui siitä lävistäjäristikolle. Laukka ei tainnut vaihtua, mutta ehdin korjata sen ennen suoraa linjaa. Se meni linjan aika tasaisesti kolmella askeleella. Lopuksi hyppäsimme vielä radan aloittaneen pystyn toisesta suunnasta, ja se ylittyi jo tasaisen sujuvasti.

Rikellä oli opettavaista hypätä. En voinut mennä humputella, vaan jouduin vähän miettimään sekä tukemaan hevosta. Välillä osasin tämän, välillä en. Rikke oli kuitenkin ihanan tolkku ja yritteliäs kaveri, joka meni kaikesta kerralla yli. Laukka olisi saanut pyöriä paremmin ja olla pontevampi, mutta ilmeisesti Rikellä on siinä vielä opeltavaa. Samoin kuin minulla on sellaisen laukan kaivamisessa ratsusta kuin ratsusta esiin. Rikke oli hauska tuttavuus, vaikken vielä tunnissa siitä perille päässytkään, joten tämäkin tunti kannatti käydä.