torstai 7. heinäkuuta 2016

Sennuleirin 14. tunti: makeaa, mutta vain nimeltä

Leirin neljästoista tunti oli ilmainen lisätunti niille, jotka olivat maksaneet leirinsä ajoissa. Sillä tunnilla oli luvassa koulua muistaakseni seitsemän ratsukon ryhmässä, ja ratsunani toimi 2004 syntynyt tamma Candy II. Candy on noin 162-senttinen, ja sitä kuvaillaan osaavaksi niin koulussa kuin esteillä. Niin ja onhan se myös kimo, joten olihan sen kyytiin sattuneesta syystä päästävä. Tunnilla treenasimme pohkeenväistöjä, myötä- ja vasta-asetuksia sekä takaosan väistätyksiä. Pohkeenväistöt teimme uralta keskemmäs, suoristimme ja palasimme taas väistöllä takaisin uralle. Ympyrällä puolestaan väistätimme takaosaa sisemmäs ja ulommas sekä työstimme myötä- ja vasta-asetuksia. Ympyrän kokoa muuteltiin väistätysten avulla.

En oikein saanut Candya tasoittumaan edestä, vaan se oli paikoin aika levoton. Pohkeenväistöt uralta keskemmäs ja takaisin menivät kuitenkin ihan asiallisesti. Suoristusmatka tahtoi kuitenkin vähän venyä, jolloin toisessa väistössä tuli kiire päästä takaisin uralle. Candy tuntui väistävän molempiin suuntiin aika samalla tavalla. Tasaisuutta tosin olisin kaivannut enemmän. En varmaankaan saanut Candya liikkumaan riittävän pontevasti, kun sille jäi aikaa heilua oman mielensä mukaan.

Takaosan väistätykset ympyrällä onnistuivat niin ja näin. Väistätykset ulommas tuntuivat helpommilta kuin sisemmäs. Myötä- ja vasta-asetukset sen sijaan sujuivat ihan hyvin. Ympyrän pienentäminen ja suurentaminen menivät välillä oikeaoppisesti väistätyksen avulla, mutta välillä lössähdin ja annoin Candyn vain valua toivottuun suuntaan. Ympyrällä työstimme myös laukkaa, joka toimi meillä askellajeista asiallisimmin. Candy tasoittui siinä paremmin kuin käynnissä ja ravissa eli taisin viimein löytää siitä pientä eteenpäinpyrkimystä.

Lopputunnin ravissa Candy oli jo vähän tasaisempi alkutuntiin verrattuna. Mihinkään ihanan harmoniseen menoon emme kuitenkaan päässeet, mutta pientä petrausta oli havaittavissa. Asiat jäivät kuitenkin loksahtamatta paikoilleen, jolloin tunti jäi tasolle ihan ok. Candysta varmasti saisi paljon irti, mutta yhdellä kerralla en vielä päässyt sen mietteisiin riittävästi kiinni.