lauantai 12. joulukuuta 2015

Kirmaillen kavaleteilla

Mikä se sellainen talliton lauantai on? Tätä mietin loppuviikosta ja järjestinkin itseni silloin Tallinmäen estetunnille. Meille se Ellun kanssa tosin oli kavalettitunti, sillä tamma on palannut vasta takaisin tuntihommiin. Ratsukoita tunnilla oli kolme.

Ennen pariin kertaan hypättyä rataa tulimme muun muassa ravipuomeja, suoraa linjaa laukassa sekä kolmen hypyn pätkää. Skippaan niiden selostamisen toteamalla, että Ellu oli pienistä hypyistä innoissaan, ja sain vähän toppuutella sitä. Se pyrki myös hieman kaatumaan sisälle enkä saanut sitä ihan täysin karsittua. Tamma kuitenkin imi esteitä kohti ja oli selvästi hommasta mielissään. Vähän ehkä turhan reipasta menoa paikoin, mutta varmaa ja kivaa, niin kuskilla kuin hevosella.

Radan hyppelimme kahteen kertaan sellaisella kavalettitasolla. Ensimmäinen kierros meni ihan mukavasti. Ykköselle vähän tuli oikaistua kaarretta, mutta suora linja meni viidellä askeleella. Kolmosella Ellu nappasi vasemman laukan, ja pääsimme nelosen ja viitosen kaarevan linjan ihan asiallisesti. Kuutoselle tuli taas hieman oikaistua, mutta senkin yli pääsimme helposti, ja Ellu nappasi siinä vielä toivotusti oikean laukan. Toisella kierroksella Ellu oli jo ihan meno päällä. Ykkösen ja kakkosen suora linja meni ihan asiallisesti. Sen jälkeen yritin vähän rauhoittaa menoa, mutta Ellu pudottikin raville. Se häselsi sen verran, ettei uusi laukka ehtinyt enää nousta. En hätääntynyt tästä, vaan ohjasin Ellun kolmoselle ravissa. Se nappasi siitä vasemman laukan, ja matka jatkui. Nelosen ja viitosen kaareva linja meni taas reippaasti laukaten. Myös sen jälkeen yritin kerätä laukkaa lyhyemmäksi, mutta Ellu pääsi taas pudottamaan raville. No, mikäpä siinä. Tulimme kuutoselle ravissa, ja Ellu hyppäsi sen näppärästi napaten esteellä oikean laukan. Toinen rata meni tänään siis vähän epätasaisemmin, kaipa Ellu oli jo hieman väsyksissä enkä ollut ihan riittävästi tukemassa sitä. Kivaa oli kuitenkin se, että ravirikoista huolimatta saimme mentyä kaikki hypyt kerralla. Näin pienillä korkeuksilla ravilähestymisetkin ovat ihan ok.Loppuravissa haeskelin Ellun vielä kuulolle. Se malttoikin hienosti ja pyöristyi ihan kohtuullisesti. Olipa kyllä hassua mennä sillä, tämä oli itse asiassa vasta kolmas kerta. Kivaa oli toki se, että Ellu oli pienistä hypyistä innoissaan. Toki olisin saanut ratsastaa sen paremmin kuulolle ja odottamaan, mutta en osannut nyt pahastua. Eihän se ilkeyttään kipittänyt, vaan innokkuuttaan. Sillä taitaa olla vähän purkamatonta energiaa, mutta varmasti se tuosta taas tasoittuu sopivasti.

Videosta kiitos Kaisalle!