tiistai 21. kesäkuuta 2016

Paarmojen kiusattavana

Iloinen maastoilija.
© Laura Junttila
Tiistaina oli tuplahevostelupäivä, joka alkoi maastoreissulla kolmen ratsukon porukassa. Me Paven kanssa pujahdimme sopivasti porukan keskipaikalle. Reittinämme oli tietä pitkin kankaille, niin läpi ja toista tietä pitkin kotiin. Alkumatkasta pääsimme ohittamaan muistini mukaan ensimmäisen kerran ison kuorma-auton, joka huomaavaisesti pysähtyi. Pave tollotti sitä, mutta säikähti vain kuorma-auton suhahdusta.

Reissu sujui muuten mukavasti, mutta paarmalauma liimautui mukaamme heti tallin pihasta. Pirulaiset pysyivät ravissakin mukana, mutta eivät sentään päässeet laskeutumaan. Taitoimmekin tiepätkän pääosin ravissa, sillä käynnissä meno oli pörrääjien takia tuskastuttavaa. Kankaille päästyämme laukkasimme tutun pätkän, nyt toiseen suuntaan. Laukkasimme aika rauhallisesti, Pave olisi tainnut haluta päästellä vähän reippaammin. Paarmat jäivät tässä vaiheessa viimein matkasta.

Kotimatkan taitoimme tietä pitkin ensin ravissa ja sitten loppumatkan käynnissä. Tässä vaiheessa sinnikkäät kiusaajamme löysivät meidät taas, joten loppumatkasta pääsi taas huitomaan ja läpsimään. Seuraavalla kerralla pitänee ottaa kärpäslätkä mukaan paarmapingistä varten.

Kuvasta kiitos Lauralle!