maanantai 10. heinäkuuta 2017

Keskittyminen hukassa

Maanantaina oli tuplahevostelun vuoro. Ensin menin Tupulla itsenäisesti ja sitten jatkoin sen kanssa uittoreissulle merelle. Jeij! Aurinkoinen keli houkutteli paarmat kentälle kiusaksi, mikä sotki kaikenlaisen järkevän treenin mahdollisuudet. Pah. Tupun kanssa hurauttelimme vähän kolmikaarisia kiemurauria puomeilla ja ilman, ympyröitä sekä villiinnyimme vielä testailemaan laukanvaihtoja puomeilla.

Paarmat kiusasivat meitä niin, ettei käyntityöskentelystä tullut oikeastaan mitään. Ärsytti vietävästi, kun molempien keskittyminen karkasi paarmojen karkottamiseen. Ravissakin sinnikkäimmät paarmat kehtasivat häiritä menoa, laukassa sentään sai olla rauhassa. Tupu olikin kenties juuri verenimijöiden takia vähän kiireinen eikä oikein kuulolla. Positiivista oli se, ettei se tällä kertaa punkenut niin paljon kuin edelliskerralla. En kuitenkaan saanut sitä antamaan rehellisesti periksi edes helpommassa eli oikeassa kierroksessa, vasemmasta siten puhumattakaan. Kolmikaarinen sujui kuitenkin ravissa hyvin, niin puomeilla kuin ilman. Puomeilla erityisen positiivista oli se, kuinka asiallisesti saimme tehtyä suoristuskohdat.

Kokeilin muutamat laukannostot peruutuksesta, ja Tupu teki ne sangen näppärästi. Se taisi olla iloinen päästessään kirmaamaan paarmoja karkuun. Laukassa villiinnyin sitten kokeilemaan kolmen lyhyen sivun suuntaisesti olleen pehmopuomin avulla laukanvaihtoja. Samoja puomeja olin tahkonnut aiemmin ravissa kolmikaarisella kiemurauralla. Taisimme saada kerran tai ehkä kahdesti puhtaan vaihdon. Muutoin tuli ristilaukkaa. Tupu taisi siis tajuta, mitä yritin siltä pyytää, mutta en osannut pyytää ihan loppuun saakka. Tupun sai kuitenkin korjaamaan laukan myötäiseksi ylittämällä päädyssä olleen yksittäisen puomin. Puomeilla tehtäviä vaihtotreenejä voisi kyllä tehdä Tupun kanssa uudelleenkin.

Loppuravissa yritin hakea vielä pyöreää menoa, mutta tänään sitä ei löytynyt. Hurauttelin sitten vielä puomien yli muutamat kerrat kolmikaarista kiemurauraa, ja siihen saimme rennon lopetuksen. Tänään oli kyllä keskittyminen kateissa, ja se vähän harmitti. Osaan jo odottaa Tupun kanssa parempia hetkiä, joten nämä takapakkia ottavat kerrat harmittavatkin sitten. No, jospa se paarmattomammalla kelillä ja paremmalla keskittymisellä taas menisi sinne oikeaan suuntaan.