tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ei oikein etene

Tiistaina päätin käydä ratsastamassa jo aamusta, sillä kenttä oli hyvin varattu loppupäivän. Aamuajankohta passasi myös siksi, että arvelin paarmoja olevan silloin vähemmän. Kaikeksi onneksi olin oikeassa, tunnin aikana minua ja ratsukseni nappaamani Pavea häiritsi vain kaksi paarmaa. Tunnin treeniaiheet valikoituivat lennosta: kolmikaarinen kiemuraura, laukanvaihtoyritykset puomilla sekä siirtymiset.

Kolmikaarista kiemurauraa tulin niin käynnissä kuin ravissa. Olipa ihana päästä työstämään käyntiä ilman paarmoja! Kaarteet oikealle sujuivat ihan ok, vasemmalle sain houkutella Pavea hieman enemmän, mutta ei se siihenkään suuntaan rautakanki ollut. Ravissa pyrin nohittelemaan Paven liikkumaan kunnolla, mutta vaillinnaiseksi se jäi. Yritin olla napakka ja pitää pyyntöketjun selvänä, mutta jotain tein väärin, eikä Pave innostunut ravaamaan kuin aina pari askelta vähän tarmokkaammin. Itse kiemuraura sujui ravissa kuitenkin ihan ok. Suoristuskohdissa Pave hieman nousi muodosta, mutta uuden kaarteen avulla sen sai taas vähän pyöreämmäksi ja rennommaksi.

Laukkatehtäväksi nappasin vaihtoyritykset puomilla. Aluksi hurruuttelin puomia hetken ravissa suuntaa vaihdellen, jotta tehtävä tulisi Pavelle tutuksi. Sitten lähdimme yrittämään vaihtoja kahdeksikolla. Yritin tulla puomille hieman vinosti, jotta suunnan vaihtuminen korostuisi. Vaihtoapuna käytin pääosin johtavaa ohjaa, mutta yritin myös vähän pyytää vaihtoa uuden ulkopohkeen avulla. Saimme tehtävällä aika paljon ristilaukkoja. Pari kertaa Pave korjasi takaosan pois ristilaukasta pienen itse. Muutoin jouduin korjaamaan ristilaukan joko ravin kautta tai sitten jatkamalla sinnikkäästi puomille ja yrittämällä siinä korjausta. Pave tuntui hoksaavan tehtävän idean, mutta ei aina silti saanut järjestettyä kavioitaan oikein. Saimme kuitenkin parit onnistuneet vaihdot puomilla, joten oli hommassa jotain tolkkua. Hyödynsin lopulta kevyttä istuntaa (koulujalustimilla), mutta en osaa sanoa, auttoiko se tehtävässä. Kunpa vain itse osaisin vielä pyytää vaihdon tismalleen oikein, niin Pave varmasti vaihtaisi. Nyt oma osuuteni oli paikoin vähän sähläystä. Lisää treeniä siis!

Tein muutamia siirtymisiä käynnin ja ravin välillä. Tavoitteena oli saada Pave olemaan hirveilemättä ainakaan todella pahasti alaspäin tehdyissä siirtymisissä. Kuten arvelin, siirtymiset ylöspäin olivat kohtuullisen rentoja. Aktiivisuutta niissä ei niin ollut, mutta sentään rentous ja pyöreys säilyivät kohtuullisesti. Siirtymisissä alaspäin huomasin oman kroppani heilahtavan eteen. Yritin ajatella tiukkaa keskivartaloa ja pientä takanojaa siirtymisessä, mutta joka kerta tunsin retkahtavani ainakin hieman eteen. Pave teki siirtymiset alaspäin kuitenkin kohtalaisesti ilman suurempia hirveilyjä. Eivät ne nättejä ja pyöreitä olleet, mutta ihanan kaukana kamalimmista siirtymisistämme.Loppuravissa yritin saada Pavesta irti vielä kunnon ravia, vaan ei. Tahti meni vain kiireiseksi, mutta askel pysyi lyhyenä ja tikittävänä. Pave pääsi rikkomaan laukalle, kun nohitin sitä ravaamaan isommin. Jotenkin se pitäisi saada edestä kiinni ja ryhdikkäämmäksi, niin ehkä sen siten olisi helpompi ravata takaa eteen. Nyt se etuosa kuitenkin on painavin ja varmasti estää takajalkojen kunnollisen käytön. Tai no, eivät ne takajalatkaan taida meillä kovin loistavasti olla mukana. Pikkuisen olisi siis korjattavaa. Vaan eipähän lopu treeniaiheet kesken, vieläkään.

Videoista kiitos Kaisalle!