sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Oman seuran cupin 2. osakilpailu

© Kaisa
Sunnuntaina olikin sitten oman seuran cupin 2. osakilpailu halloween-teemalla höystettynä. Luvassa oli siis sekä este- että koulukisat saman päivän aikana. Ratsunani oli tietysti Pave. Esteillä menimme 80 sentin luokan ihanneaika-arvostelulla ja koulupuolella puolestaan ohjelman helppo C, EB Special 2015.

Kisapäivä alkoi esteosuudella. Sileän verryttelyn saattoi tehdä kentällä, mutta hypyt otettiin maneesin yhteisverryttelyssä. Sileällä Pave oli hieman tahmea enkä kyllä itsekään kovin reippaana ollut. Verryttelyhypyt menivät kuitenkin ihan asiallisesti. Ihanneaikana luokassa oli 46 sekuntia, ja tempovaatimus oli puolestaan 300 metriä minuutissa. Tällä kertaa muistin sen tarkoittavan asiallisia teitä, mutta kuitenkin kohtuullisen sujuvaa laukkaa.

Esteradalla lähdimme matkaan vasemmassa laukassa. Ykkösokseri ylittyi vähän hitaasti, mutta puhtaasti. Pave nappasi siinä kuitenkin oikean laukan. Kakkoselle tuli samanlainen hyppy, ja sen jälkeen olimme ristilaukassa. En tohtinut alkaa korjata sitä, sillä kolmonen tuli sen verran nopeasti vastaan. Kolmosen ja nelosen suora linja meni asiallisesti viidellä askeleella, ja Pave oli nelosen jälkeen takaisin myötälaukassa. Viitosena ollut kahden askeleen sarja meni myös ihan ok. Kuutoselle ratsastin huonon tien, jolloin ponnistuspaikka jäi kauas. Pave uhrautui ja venytti itsensä esteestä puhtaasti yli. Se kuitenkin harmistui ikävästä hypystä sen verran, ettei enää viitsinyt mennä radan viimeiselle esteelle eli seiskalle, vaan liirasi siitä oikealta hyvissä ajoin ohi. Tulimme sitten esteelle pienen mutkan jälkeen uudelleen. Tällä kertaa pääsimme siitä yli ja maaliin. Kiellosta tulleen neljän virhepisteen lisäksi saimme yhden virhepisteen ylitetystä ihanneajasta. Saldona siis viisi virhepistettä, ja tällä tuloksella sijoituksemme oli 12/14.Pienen huilin jälkeen oli vuorossa kouluosuus. Kävin askellajit kentällä läpi ja yritin herätellä meitä molempia. Olimme aika uneliaita. Ohjelmassa ei onneksi ollut kummempia juttuja. Mitä nyt laukkaa melko vähän ja siirtymiset laukasta raviin heti keskiympyrän jälkeen. Siirtymiset alaspäin ovat meillä Paven kanssa vielä vähän omalaatuisia, mutta eiköhän ne siitä hioudu. Ennen omaa vuoroa ehdin kierrellä pienen tovin kouluaitojen sisällä. Pave otti tilanteen lunkisti, ja yritin ottaa siitä mallia.

Alkutervehdykseen tullessa Pave vähän jännittyi ja pysähdys tuli hirveilyn kautta. Numeroksi 6,5. Keskiympyrä oli tieltään ihan hyvä, mutta aktiivisuus oli karkuteillä, 6,5. Yritin saada Pavea hereille, mutta se tuntui olevan vähän omissa maailmoissaan. Raviosuudesta ennen lävistäjää saimme numeroksi 6,5. Lävistäjällä keventäen tehty askeleen pidennys ei lähtenyt nimeksikään. Hyvä, jos pääsimme siinä tavalliseen raviin, 6,5. Ensimmäinen laukka nousi ponnettomasti, silti numeroksi 7. Keskiympyrä oli ihan ok, 7. Siirtyminen raviin meni taas hirveilyn kautta. Kommenttia tuli löysyydestä, numeroksi silti 7. Käyntisiirtymisen valmistelussa Pave taas jännittyi ja teki tahtirikon, 6,5. Keskikäynti oli vähän uneliasta, pysähdys meiksi kohtuullinen, mutta kiirehdin itse, 7. Pysähdyksen jälkeisessä keskikäynnissä taas vähän jännittyneisyyttä, kiltiltä tuomarilta silti 7. Raviin pääsimme vähän pisteen jälkeen, 6. Laukannostossa tulikin väärä laukka, jonka sain korjattua vähän ennen ympyrälle lähtöä, 5. Keskiympyrä oli taas tieltään ok, mutta laukka oli ponnetonta, 7. Siirtyminen raviin meni taas vähän hirveillen, 7. Lopputervehdykseen tulimme taas jännittyneesti, mutta saimme tehtyä kohtalaisen siirtymisen käyntiin I:ssä ja pysähdyttyä G:hen tervehdykseen, 6,5.Tuomarin kommentit olivat seuraavat: "Tänään vaisu, hyviä pätkiä mutta hyytyi. Painuu kuolaimen alle." Kiltillä arvostelulla saimme pisteitä 139,5 ja siten prosentteja 66,429. Sijoituksemme tällä tuloksella oli 6/13.

Näin seuran cupin toinen ja sen samalla päättävä osakilpailupäivä saatiin pulkkaan. Emme kovin loistaneet tänään Paven kanssa, mutta silti oli kivaa sekä hypätä että vääntää koulua samana päivänä. Hyvää ja tarpeellista harjoitustahan tämä oli meille molemmille.

Kuvasta ja videoista kiitos Kaisalle!