sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Jumbosija, mutta silti ihan hyvä

Sunnuntaina vuorossa olivat tämän vuoden viimeiset kisat. Kotitallin estekisoihin ilmoittauduin Pavella pohdinnan jälkeen vain yhteen luokkaan. Menimme mukavuusalueellani 75 sentin luokan arvostelulla 367.1.

Ennen maneesiverryttelyyn pääsemistä ehdimme kävellä tovin ulkona. Kokeilin pehmitellä Pavea asetuksilla jo etukäteen, jotta niistä ei tarvitsisi neuvotella hyppyverryttelyssä. Asetukset oikealle menivät ihan asiallisesti läpi, vasemmalle vähän puolittaisesti. Maneesiverryttelyssä hain ensin hyvää ravia, joka oli hieman hukassa. Hiljalleen Pave alkoi liikkua vähän paremmin. Laukassa opettaja komensi etenemään kunnolla. Käytin kevyttä istuntaa apuna. Pave alkoi laukata paremmin, mutta tahtoi oikoa kaarteissa. Oikeassa kierroksessa otimme hyppyjä ristikolle ja pystylle, vasemmassa kierroksessa okserille. Molempien esteiden hypyt olivat ihan asiallisia. Näin ponnistuspaikat eikä mukautumisessa ollut ongelmia. Verryttelystä jäi ihan hyvä mieli rataa varten.

© Nora
Radalla lähdimme matkaan vasemmassa laukassa. Yritin antaa Paven laukata sujuvasti, ja se etenikin ihan kohtuullisesti. Ykkönen ylittyi puhtaasti, ja Pave nappasi toivotusti oikean laukan. Kaarteessa kakkosesteelle se pääsi vähän puskemaan, ja tulimme esteelle kaarevalla tiellä. Liekö siitä vai mistä syystä, mutta Pave nappasi kakkosesteeltä etusillaan puomin alas. Suoran linjan päässä olleelle kolmoselle pääsimme viidellä askeleella, ja se ylittyi puhtaasti. Nelonen ylittyi myös puhtaasti, mutta laukka ei vaihtunut. En lähtenyt korjaamaan ravin kautta, vaan päätin jatkaa. Pave korjasi etuosansa vasempaan laukkaan eli lähestyimme viitosta ristilaukassa. Laukka kuitenkin sujui, jolloin viitonen ylittyi puhtaasti, ja Pave korjasi siinä itsensä kokonaan vasempaan laukkaan. Viitosen ja kuutosen kaareva linja meni tasaisesti viidellä askeleella, ja kuutonenkin ylittyi puhtaasti. Edessä oli enää seiskaesteenä ollut kahden askeleen sarja. Sille tulimme ihan aavistuksen lähelle, mutta Pave nosti jalkansa a-osasta puhtaasti ja ylsi b-osalle hyvin kahdella askeleella. Sekin ylittyi puhtaasti, ja näin olimme maalissa neljällä virhepisteellä. Tällä tuloksella jäimme luokan jumbosijalle, 10/10.Virhepisteistä ja jumbosijasta huolimatta minulle jäi radasta hyvä mieli. Annoin Paven laukata kohtuullisesti, jolloin ponnistuspaikat olivat selvät. Mukautuminen hyppyihin oli siten helppoa enkä omasta mielestäni liioitellut kauheasti. Pavekin hyppäsi tasaisen varmasti, ja vaikutin siihen sopivasti enkä heittäytynyt matkustajaksi. Tällaisia hyviä kokemuksia tarvitsenkin, jotta alan taas luottaa itseeni ja Paveen enemmän.

Videosta ja ratapiirroksesta kiitos Noralle!