maanantai 7. marraskuuta 2016

Ihan kiva

Maanantain tunnilla oli puomeja ja kavaletteja, ratsukseni sain Masan. Ratsukoita tunnilla taisi olla kuusi. Pääsimme treenaamaan suoruutta, vinohyppyjä ja laukanvaihtoja.

Alkuverryttelyssä ravasimme puomilinjaa suoruutta tavoitellen. Saman linjan puomit nousivat minipystyiksi, jotka tultiin laukassa. Minipystyjen jälkeen siirryttiin raviin ja mikäli ratsu kiirehti, piti se pysäyttää lyhyttä sivua päin. Masa laukkasi ihan kohtuullisesti, mutta jäin kaipaamaan jonkinlaista energiaa. Toisaalta tästä laukasta Masa oli helppo saada raviin tehtävän jälkeen eikä se yrittänyt kiemurrella omille teilleen.

Sitten tulimme tätä keskihalkaisijalla ollutta kolmen minipystyn tehtävää ensin vinohyppyjen ja sitten niiden ja volttien kera. Vinohypyt onnistuivat helposti eikä Masa epäröinyt, mutta se ei edelleenkään laukannut kunnolla. Niinpä laukka taisi vaihtua vinohypyissä tunnin aikana ehkä kerran, jos sitäkään. Korjaukset piti tehdä ravin kautta, mutta onneksi Masa on näppärä jarruttamaan ja nostamaan uuden laukan. Jälleen kaipasin sitä ratsun omaa pyrkimystä eteen, mutta en saanut kaiveltua sitä edes nohittelemalla.

Lopuksi tulimme vielä radan: oikeassa laukassa voltti keskimmäisen minipystyn yli, siitä koko linja oikeassa laukassa jatkaen tavallisesti, vasemmalle ja taas keskimmäisen minipystyn yli voltti, vasemmassa laukassa pitkän tien kautta keskimmäiselle pystylle ja siitä vinosti yli ja lopuksi vielä oikeassa laukassa sama keskimmäinen minipysty vinosti yli. Masa eteni omaan rauhalliseen tahtiinsa ja teki tehtävän asiallisesti, vaikka laukat pitikin korjata ravin kautta. Yritin innostaa ruunaa hommiin, vaan ei se yhtä lyhyttä spurttia enempää herännyt.

Siihen loppuivat tunnin varsinaiset tehtävät. Loppuravissa yritin vielä prässätä Masaa hereille, vaan ei se vieläkään onnistunut. Tunnista ja Masasta jäi neutraali ihan kiva -fiilis. Olisin kaivannut menoomme tarmokkuutta ja intoa, mutta en löytänyt sitä nappia tällä kertaa. Täytyypä etsiä sitä seuraavalla kerralla ahkerammin.