maanantai 14. marraskuuta 2016

Kimurantteja kavaletteja

Maanantain tunnilla saimme tahkottavaksemme puomeja ja kavaletteja. Ratsukoita tunnilla oli yhteensä viisi, ja minä sain ratsukseni Paven.

Alkuverryttelyssä pyöräytimme ravissa kahteen kulmaan voltit ja ylitimme samalla puomit. Volteilla sai kääntää aika tarkasti, jotta puomin sai ylitettyä keskeltä. Lisäsimme tovin päästä mukaan myös laukkaa toisella pitkällä sivulla ja keskiympyrällä. Lopulta tulimme kahden kulman voltit samoin kuin kahden puomin suoran linjan laukassa. Voltit olivat laukassa vielä vähän hankalampia, sillä kääntäminen tahtoi syödä laukkaa. En saanut Pavea kovin hereille, jolloin voltit menivät aika möngertäen. Kolmen askeleen suora linja sen sijaan meni ihan kohtuullisesti.

Yhdistelimme kaikki puomit ja mukaan tulleet parit kavaletit yhdeksi tehtäväksi: oikeassa laukassa voltti kavaletin yli, samalta kavaletilta kaareva linja puomille, jolta puolestaan suora linja kavaletille, jonka jälkeen lävistäjällä suoralla linjalla olleet puomi ja kavaletti ja lopuksi vielä tehtävän aloittanut voltti kavaletin yli. Tehtävällä meillä Paven kanssa oli hakemista hyvän ja tasaisen laukan saamisessa. Kahta suoraa linjaa pyrittiin tulemaan ensin kolmella askeleella, toisella kierroksella kahdella. Nämä tehtävät menivät vähän niin ja näin. Kolme askelta tuntui liian ahtaalta, kahteen piti taas venyttää melkoisesti. Laukatkaan eivät vaihtuneet oikeissa kohdissa, vaan korjaukset piti tehdä ravin kautta. Kummasti se kehno laukka vaikeuttaa niin monia asioita.

Saimme kuitenkin rämmittyä tehtävän vaaditut kerrat läpi, vaikka ei se mitään helppoa kuin heinänteko -meininkiä ollut. En löytänyt sujuvaa laukkaa, jolloin tehtävä takkusi. Jotenkin harmitti, kun alla oli kuitenkin viikonlopun koulukurssi, jolla oli ollut mukavia hetkiä. Vaan ehkäpä kurssin tunnit painoivat jollain tavalla niin kuskia kuin ratsua. Tulipahan kuitenkin treenattua puomeilla ja kavaleteilla, mikä on hyvää vastapainoa kouluväännölle.