tiistai 3. toukokuuta 2016

Arjen mukava maasto

Tiistaina ei ollut estevalmennusta, joten silloin oli sopivasti aikaa käydä arkimaastossa. Lähdimme maastoon kolmen ratsukon voimin. Me Paven kanssa olimme letkassa turvallisesti keskimmäisenä. Köpöttelimme käynnissä ja ravissa tietä pitkin kangasreiteille. Pave otti mukavan lunkisti, kun sen ei tarvinnut huolehtia mistään.

Kangasreitillä otimme pari lyhyttä laukkapätkää, jotka sujuivat mukavasti. Pave ei roikkunut vetohevosen hännässä, mutta piti silti huolen, ettei kaveri karannut kauas. Kangasreitin jälkeen köpöttelimme pienen pätkän tietä, kunnes pujahdimme vesipolulle. Sen johdatteli meidät takaisin aiemmalle tielle, jota pitkin palasimme tallille ravissa ja käynnissä.

Maastoreissu sujui kaikin puolin mukavasti ja sopivan rauhallisesti. Niin ja mikä parasta: sen tarkeni ilman takkia! Toki turvaliivi toi oman lämpönsä, mutta silti. Tällaiset kevätpäivät ovat kyllä erinomaisia maastoiluun, kun jo tarkenee vähemmillä vaatteilla, mutta ötököitä ei ole kiusaksi. Vaikka saa se kesäkin tulla, sehän onkin ihanasti jo ihan nurkan takana.