torstai 31. joulukuuta 2009

Tasaista menoa

Joululoman jälkeen pääsi taas satulaan ja polleksi oli arvottu Manta. Kiva tamma, josta pidän kyllä. Tunnin aiheena oli myös näppärästi väistätykset, ja tamma on niissä aika mainio.

Pienillä ympyröillä siis asetettiin hieman sisäänpäin ja pyydettiin takaosaa aina muutaman askeleen verran kulkemaan uran ulkopuolella. Tätä tehtiin käynnissä ja ravissa sekä tarvittaessa laukassa.

Käynnissä väistätys meni nätisti. Tunsin helposti, kun Manta lähti väistämään ja saatoin vain istuskella kyydissä. Ravissa puolestaan unohdin kontrolloida ulkopuolta ja se tietenkin kostautui. Manta yritti livistää työn tekemisestä, mutta palautui taas kuulolle, kun oikeasti muistin hidastaa ulkopuolelta sekä etupäätä. Sain myös välissä pollea ottamaan kipitysaskelia pidempiä askelia, joka on ihan hyvä saavutus tämän pollen kanssa.

Laukassa tuli suurimmat onnistumiset. Yleensä saan Mantan viskomaan päätä hermostuneena, mutta nyt pienillä asetuksilla ja sisäohjan myötäämisellä hevonen laukkasi tasaisen kuuliaisesti allani. Se oli hieno fiilis verrattuna moniin Mantan raivohetkiin. Pitäisi vain osata olla vielä tarkempi sen suhteen, milloin hevosta pitää komentaa, milloin myödätä.

Oli mukava palata taas loman jälkeen ratsastamaan. Lauantaina olisi luvassa taas seuraava kerta. Saa nähdä, katkeaako Kaapo-putkeni nyt vai ei.