tiistai 6. syyskuuta 2016

Suomenhevosen päivänä suomenhevosen kyydissä

Tiistaina piti päästä taas ratsastamaan. Olin toivonut ratsukseni Silviiraa ja sainkin sen sopivasti suomenhevosen päivän kunniaksi. Ratsukoita tunnilla oli viisi ja aiheena koulua siirtymisten ja asetusten parissa. Tunti oli samantapainen kuin edelliskerralla, vaan sehän ei haitannut mitään. Siirtymistreenit kun ovat kivoja sekä Silviiralle hyödyllisiä.

Ensin ravasimme hyvän tovin hevosia asetellen ja otimme lyhyet pätkät laukkaa. Sitten aloimme työstää asetuksia sekä vähän siirtymisiä. Silviira asettui edelleen oikealle kivasti ja paikoin jopa itsestään, mutta asetus vasemmalle oli vähän hukassa. Niinpä oikeassa kierroksessa tein välillä vasta-asetuksia hevosta niillä suoristaen. Silviira olisi mielellään vasemmassa kierroksessa ollut asettuneena ulos painaen hieman sisälle. Pyrin korjaamaan istuntaani, etten painollani houkutellut hevosta valumaan entistä enemmän sisälle. Lopulta vasemmassa kierroksessa Silviiraan tepsi kohtuullisesti epäsuora sisäohja sekä ulkopohkeella aktivointi.

Silviira oli tänään heti tunnin alusta vähän ryhdikkäämpi eikä röhnöttänyt etuosallaan niin paljon kuin edelliskerralla. Se kuitenkin oli edelleen vähän hidas siirtymään käynnistä raviin. Olisi pitänyt vähän viritellä sitä, mutta jäin säätämään aina käyntiä tai ravia liian pitkäksi aikaa. Otimme myös muutamat askeleenpidennykset lävistäjille ravissa. Silviira hoksasi taas tehtävän idean, ja saimmekin lävistäjän raviin pientä eroa. Olisin vain saanut valmistella siirtymiset lävistäjän alussa ja lopussa vähän tarkemmin.

Laukassa työskentelimme koko kentän kahdeksikolla ja suunnanmuutoslävistäjällä teimme aina siirtymisen laukasta raviin. Tänään en saanut niin hyvää otetta Silviiran laukasta, vaan se jäi vähän kiireiseksi. Vauhdikkaasti emme menneet, mutta kunnon tasapaino ja tasaisuus jäivät puuttumaan. Lävistäjillä sain olla tarkkana Silviiran suoristamisessa, sillä muutoin siirtyminen raviin tuli epätasaisesti. Kun sain Silviiraa suoremmaksi ja tehtyä siirtymisen rauhassa, onnistui se paljon paremmin.

Olipa kiva päästä ratsastamaan Silviiraa toisen kerran putkeen. Eilispäivän treenien vaikutus tuntui vielä Silviirassa hyvällä tavalla. Sitä oli edelleen kiva ratsastaa. Sen tasaisuus ja yritteliäisyys ovat kivoja juttuja, ja niiden takia siitä taidankin tykätä.