perjantai 16. syyskuuta 2016

Hirveää hirveilyä

Perjantaina Artsin koulutunnilla pääsimme treenaamaan takaosan väistätystä sekä loivia kiemuroita laukassa. Ratsunani oli Pave, ja tunnin jaoin kolmen muun ratsukon kanssa.

Takaosan väistätykset teimme toiselle pitkälle sivulle. Tulimme tehtävää ensin kokonaan käynnissä, sitten kesken väistätyksen raviin siirtyen ja lopuksi ravissa aloittaen ja lyhyen käyntisiirtymisen tehden, edelleen siis väistätyksessä pysyen. Päätyihin pyöräytimme ympyrät ravissa. Pave toimi käynnissä muuten asiallisesti, mutta takaosan väistätys ei kovin luonnistunut. Pave ei kuitenkaan stressannut tehtävää, vaan antoi vaikuttaa itseensä käynnissä ihan hyvin. Ravissa sen sijaan siitä kuoriutui kunnon hirvi. Kaikki sai sen jännittymään ja vastustelemaan enkä juurikaan löytänyt siitä rentousnappulaa. Takaosan väistätykset eivät yllättäen tässä mielentilassa onnistuneet, joten keskityin hakemaan Pavea pääty-ympyröillä vähän tasaisemmaksi. Olipa hankalaa!

Laukkatehtävänä pyöräytimme päätyihin isomman ja pienemmän voltin, joista jälkimmäinen valmisteli lähtemistä loivalle kiemuralle. Sille kun tuli päästä vähän lyhyemmässä laukassa. Tässä askellajissa Pave toimi taas mukavasti ja aika pehmeästi. Laukan lyhentäminen pienemmällä voltilla onnistui yleensä kohtuullisesti, jolloin loiva kiemura oli helppo ratsastaa. Pave säilytti laukan jokaisella kiemuralla eikä harkinnutkaan vaihtoyritystä tai ravirikkoa. Tämä tehtävä palkitsi kyllä ihanasti. Laukkatyöskentely Paven kanssa on kivaa, ja se on näppärä menemään tällaisia vaatimattomia vastalaukkatehtäviä. Vielä vain takapäätä paremmin töihin, niin voimme lähteä treenaamaan haastavampia vastalaukkatehtäviä.

Loppuravissa annoin Paven venyttää eteen ja alas. Tunti onneksi parani loppua kohti. Väistätysongelmat jäivät tietysti vähän harmittamaan, mutta niitä täytyy edelleen vain treenata. Laukassa tulleet hyvät hetket jäivät onneksi parhaiten mieleen, joten niiden ansiosta tunti jäi fiilisten osalta plussalle. Treeniä vaan lisää, myös niitä hankalampia asioita tahkoten.