keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Koulusta kavaleteille ja takaisin

Keskiviikko hurahti tuplahevostellessa. Ensimmäisellä tunnilla oli luvassa sekä koulua että kavaletteja. Ratsukoita tunnilla oli viisi, ja ratsukseni sain ilahduttavasti Akun.

Käynnissä ja ravissa saimme pohdiskella vähän hevosen virittämistä vieteriksi. Kovin syvällisesti tähän ei paneuduttu, mutta ajatuksen sai kuitenkin pitää mielessä. Akun kanssa keskityin siihen, että saisin sitä lyhennyksessä hieman ryhdistettyä. Niinä kertoina yritin pitää ohjat tasaisena ja pyytää pohkeella Akua liikkumaan takaa kohti tuntumaa. Ideana oli siis se, etten samalla jalalla pyytäessäni päästänyt Akua pitenemään edestä. Aku tuntui hoksaavan homman jujua ja tarjosikin muutamia ryhdikkäämpiä hetkiä. Kovin pyöreitä ne eivät aina olleet, mutta Aku tuntui silti kantavan itse etuosansa.

Ensimmäisenä laukkatehtävänä pyöräytimme muutaman pääty-ympyrän. Kun laukka oli kunnossa, tulimme muutaman kierroksen toisella pääty-ympyrällä, jonka kaarella oli innarivälein puomi, kavaletti ja puomi. Akun kanssa molemmat laukat sujuivat mukavasti ja aika pyöreästi ensimmäisellä pääty-ympyrällä. Oikeassa laukassa myös puomit ja kavaletti ylittyivät asiallisesti. Vasemmassa laukassa taasen Aku pääsi hieman painamaan sisälle, jolloin emme aina sattuneet ensimmäiselle puomille hyvin. Kun hilasin meitä molempia pois vasemmalta, tuli menosta parempaa. Viilasin vielä tien kuntoon, jolloin saimme tultua puomit ja kavaletin tästäkin suunnasta asiallisesti.

Toisena laukkatehtävänä tulimme vasemmassa kierroksessa yksittäistä kavalettia. Oikeassa kierroksessa oli puolestaan kaksi kavalettia kahden askeleen välillä. Vasemmassa laukassa emme ihan sattuneet parhaaseen ponnistuspaikkaan, vaan ajauduimme hieman lähelle. Jäin ehkä näpertelemään laukkaa liiaksi sen sijaan, että olisin antanut sen sujua. Onneksi otin virheestäni opiksi ja annoin Akun laukata sujuvammin oikeassa kierroksessa. Se heräsikin hyvin tehtävälle ja hurautti kavaletit oikein mukavasti.

Loppuravissa tahkosimme vielä tovin kolmikaarista kiemurauraa. Aku oli hieman tohkeissaan hyppyjen jälkeen, jolloin sain käyttää tovin sen rauhoitteluun. Se tasoittui kohtuullisesti, mutta jäi kuitenkin hitusen hätäiseksi. Niinpä raviin ei löytynyt kunnon tasaisuutta, vaikka hyviä hetkiä olikin. Kaaret vasemmalle alkoivatkin tämän seurauksena hieman tökkiä, jolloin pyöräyttelin aina ympyröitä ja työstin sitäkin suuntaa kuntoon. Tunti oli mukava yhdistelmä koulua ja kavaletteja. Kummasti sitä jaksaakin keskittyä vakavaan kouluvääntöön, kun tietää palkintona olevan muutamia hyppyjä.