maanantai 18. tammikuuta 2016

Suoruutta ja nostoja

Maanantain Tallinmäen tunnilla oli koulua viiden ratsukon voimin. Menin tunnin Pavella. Tällä kertaa treenasimme aiemmalta tunnilta tuttua tehtävää, jossa tulimme keskihalkaisijaa pitkin suoruutta miettien. Keskihalkaisijan alkuun ja loppuun pyöräytimme voltin. Toisena tehtävänä treenasimme vastalaukkoja. Ympyrällä nostettiin laukka ja pitkille sivuille puolestaan ratsastettiin loivat kiemurat.

Keskihalkaisijakuviota tulimme pari kertaa käynnissä, kunnes tahkosimme sitä vielä ravissa. Kuten edelliskerralla, tuli Pave keskihalkaisijaa mukavasti suoraan. Sitä ei juuri tarvinnut korjailla, kunhan vain säilytti molemmat pohkeet tuntumalla ja siten hyvän etenemisen. Voltit vasemmalle sujuivat ihan asiallisesti, mutta volteilla oikealle sain taas yrittää jumpata ja vetreyttää Pavea. En saa Pavea vielä kunnolla asettumaan ja taipumaan oikealle, joten voltit tuppaavat vähän pienentymään tai menemään hieman jäykistellen. Sain nyt aavistuksen pehmiteltyä Pavea oikeassakin kierroksessa, mutta siinä suunnassa on kyllä vielä työtä. Omasta istunnastani nyt puhumattakaan.

Laukkatehtävällä pyrin keskittymään kahteen asiaan: laukannoston valmisteluun sekä tasaisuuteen. Pave tuppasi taas vähän innostumaan, kun kaverit laukkasivat menemään. Toppuuttelin sitä aina odottamaan, kunnes minä pyysin laukkaa. Nostot sujuivat taas vaihdellen. Välillä laukka nousi käynnistä ihan kohtuullisesti, välillä taas Pave pääsi kipittämään ravin kautta laukkaan. Saisin edelleen olla tarkempi valmisteluissa sekä osata napata Paven keskittyminen takaisin sen ollessa omissa ajatuksissaan. Loivat kiemurat laukassa eivät tuottaneet ongelmaa, kuten olin arvellut. Pieni vastalaukkakaarre meni helposti. Pave taisi kerran pudottaa raville. Sekin siksi, kun yritin toppuutella sitä tasaisempaan laukkaan, mutta unohdin pohkeet. Hups. Vaan positiivista oli se, että Pavelle pieni vastalaukkapätkä ei ollut mikään juttu. Jotkin asiat ovat yllättävän helppoja ratsulla, joka ei ole laukanvaihtoautomaatti.

Tunnin tehtävillä oli taas mukava tarkkailla, mikä meiltä onnistui ja missä tarvitsemme vielä treeniä. Pave tuntuu kohtuullisen helpolta pitää suorana, kun taas asettaminen ja taivuttaminen selvästi vaativat työstöä. Laukka rullaa pääosin ihan hyvin, joskus vähän turhan reippaastikin. Sen sijaan laukannostoissa on vielä hiottavaa. Kiva, että meiltä löytyy asioita, jotka sujuvat jo kohtuullisesti sekä asioita, joita harjoitella. Vielä kivempaa on huomata, kun niissä asioissa tapahtuu edistystä.