sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kolme ratsua yhdellä tunnilla

Sunnuntaille järjestimme Kaisan ja Noran kanssa itsenäisen tunnin Tallinmäelle. Päätimme hupailla siten, ettemme vääntäisi koulua ihan tosissamme, vaan sen sijaan ratsastaisimme jokaisella hevosella tovin. Ratsuiksi saimme Hempan, Hiliman ja Pallen.

Minä aloitin tunnin Hilimalla, jonka kanssa pysyin perusratsastuksessa. Tavoitteeni oli saada Hilimaa rentoutumaan ja pyöristymään. Hilima olikin mukavan rauhallisella tuulella, jolloin se meni käynti- ja raviosuudet sangen tasaisesti. Yritin keskittyä itse olemaan myös rento ja pehmeä etenkin kädellä, etten villitsisi tammaa turhaan hätäiseksi. Pyöreyttä ja rentoutta löytyikin, kunhan sain säädettyä oman vaikuttamiseni samalle tasolle. Ensimmäisen laukan jälkeen Hilima heittäytyi hieman kiireiseksi. Huomasin sitten itse olleeni vähän turhan napakka ja hidas kädellä, mikä varmasti sai Hiliman hämmentymään. Laukkojen jälkeen sainkin pehmentää omaa vaikuttamistani, jotta sain Hilimaa vähän taas rentoutumaan. Kaisa nappasi meistä muutamat videopätkät, joille eivät tarttuneet ihan ne parhaimmat hetket. Oli kuitenkin taas opettavaista nähdä, miten siellä selässä oikein tulee keikuttua.Hiliman jälkeen vuorossa oli Hemppa, jolla Nora oli puolestaan aloittanut tunnin. Hemppa tuntui hyvällä tavalla omalta itseltään. Tein sen kanssa alkuun muutamat pohkeenväistöt. Kovin tarkasti en niitä alkanut viilata, mutta ne menivät ihan ok. Etuosa olisi pitänyt napata niissä tarkemmin haltuun, mutta muutoin Hemppa teki väistöt ihan asiallisesti. Laukassa puolestaan yritin hakea Hemppaa lyhyemmäksi, mutta silti teräväksi. Askelta sain vähän lyhennettyä, mutta laukan laatu tuntui kärsivän siitä. Yritin säilyttää Hempan lyhyenä ja saada sitä takajaloista pontevammaksi, mutta tälläkään tunnilla en valaistunut sen asian suhteen. Hemppa oli kuitenkin tänäänkin hyvällä tuulella ja toimi mukavasti. Hiliman jälkeen se oli huomattavasti helpompi ratsastaa.

Tunnin viimeisenä ratsuna oli vuorossa Palle, jolla siis sekä Nora että Kaisa olivat jo menneet. Pallen kanssa halusin hurautella muutamat laukanvaihdot. Tein muutamia vaihtoja lävistäjillä, ja ne sujuivat helposti. Muutoin ravailin hieman ja nautin Pallen hyvästä laukasta. Kummempia en alkanut Pallen kanssa puuhata, jotta se ei aivan väsähtänyt. Laukan jälkeen ravasimme lyhyen tovin, jonka jälkeen hyppäsin kävelyttämään Pallen maasta käsin kuvaten samalla Kaisan ja Noran menoa.

Olipa kiva mennä yhdellä tunnilla kolmella eri hevosella. Sinällään tämän tunnin ratsut toimivat samankaltaisesti, mutta jokaisella oli oma juttunsa, johon kiinnittää huomiota. Hiliman kanssa sain miettiä tasaisuutta ja rentoutta. Hempan kanssa sen sijaan piti muistaa säilyttää aktiivisuus. Pallen kanssa taas ehkä vähän molempia: niin rentoutta kuin aktiivisuutta. Samalla oli myös hauska nähdä samat hevoset Noran ja Kaisan ratsastamana. Ihanaa, kun voi välillä vähän hupailla hyvässä seurassa!

Videoista kiitos Kaisalle!