perjantai 11. syyskuuta 2015

Hevosten kanssa Hailuodossa, päivä 1

Laineilla keinui pieni Jetti vain. Matka
Hailuotoon alkoi tietysti lautalla.
Perjantaina pakkasimme itsemme ja Tallinmäen hevoset lauttaan ja suuntasimme Hailuotoon viikonlopun vaellukselle. Meitä lähti seitsemän ratsukkoa sekä kahden hengen huoltotiimi. Minä olin tietysti mukana Jetillä. Viikonlopun aikana luvassa oli joka päivä maastoreissu sekä kaksi eri majoituspaikkaa. Jetti oli Hailuodon vaelluskonkari, sillä reissu oli sille jo kolmas. Lauttamatka menikin oikein mukavasti, ja hevoset herättivät kiinnostusta muissa matkustajissa.


Selfie Kaisan ja Vaken kanssa Hyypänmäellä.
Kun pääsimme Hailuotoon, ajoimme muutaman kilometrin päähän lauttarannasta ja purimme hevoset autosta sekä nakkasimme niille kamppeet päälle. Lähdimme ratsastamaan metsäreittejä pitkin. Tarkemmat reitit menivät minulta lahjakkaasti ohi, sillä keskityin matkustelemaan ja nauttimaan matkasta. Etenimme pääosin käynnissä ja ravissa, kunnes saavuimme Hailuodon korkeimpaan kohtaan, Hyypänmäelle. Kiipeilimme tietysti korkeimpaan kohtaan katselemaan maisemia hetkeksi. Sen jälkeen jatkoimme taas matkaa, ihania kangasmetsiä pitkin edeten. Jetti oli alkumatkasta hieman jännittynyt, mutta rentoutui mukavasti ja pysyi hyvin muiden matkassa.




Marjastustauko edessä.
Pääsimme ottamaan myös parit kunnon laukkapätkät, jotka menivät tosi kivasti. Jetti pysyi helposti muiden mukana, mutta ei ottanut ylimääräistä pomppuvirtaa mistään. Hiljalleen saavuimme Hailuodon kirkonkylän pintaan. Loppumatkan kuljimme peltojen ympyröimää tietä, jolla törmäsimme Jetin suurimpaan hui-hetkeen. Pellon reunassa ollut kivi oli yhden sivuloikan arvoinen. Hassu ruuna! Sitten jo saavuimmekin kirkonkylälle.









Jetti ensimmäisen illan tarhassa.
Ensimmäisenä majapaikkanamme toimi Sinisen pyörän kievari, jonka lammasaitauksiin tarhasimme hevoset. Me ratsastajat pääsimme nauttimaan valmiista päivällispöydästä sekä illan päälle vielä saunasta ja paljusta. Kilmetrejä tälle päivälle kertyi noin 20, ja aikaa meni reilut kolme tuntia. Ei tuntunut matka tai aika missään, ei kuskissa saati hevosessa. Mikä mainio aloitus viikonlopulle!