tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ratsastusleirin 3. tunti: esteitä!

Leirin kolmannella tunnilla luvassa oli esteitä. Sain tosiaan Luckyn niin kuin olin toivonutkin. Menimme taas maneesissa niin kuin leirin aiemmat kaksi tuntia.

Alkuverryttelyssä saimme mennä kaikki askellajit aika omatoimisesti. Yritin herätellä Luckyn takajalkoja pitäen sen samalla lyhyenä. Liikettä ja eteenpäinpyrkimystä löytyi, mutta kunnon terävyys jäi puuttumaan. Lucky tykkäsi myös olla puolittainen hirvi, mutta en alkanut stressata sitä. Pyörittelimme ympyröitä, jotka sujuivat ihan hyvin. Otin muutamia reippaampia pätkiä pitkille sivuille, jolloin opettaja kertoi käteni jäävän kovaksi eikä Lucky voinut lähteä silloin kunnolla eteen. Kättä piti tuoda harjaa pitkin eteen, melkein jopa laittaa ohja roikkumaan ennen kuin opettaja oli tyytyväinen. En omasta mielestäni vetänyt ohjasta vastaan, vaan pyrin säilyttämään tuntuman. Lucky kuitenkin liikkui hyvin myös vähän löysemmällä tuntumalla reippaissa pätkissä. Se tuli myös hyvin takaisin.

Ensimmäisenä tulimme oikeassa kierroksessa kahta kavalettia ympyrällä. Ennen estettä oltiin esteistunnassa tavallisesti, mutta hypyn jälkeen piti pysyä hetki kevyessä istunnassa. Niin hyvä tehtävä minulle, sillä tykkään istua kesken hypyn satulaan. Tehtävä meni keskittymällä aika kivasti. Muistin jäädä kevyeen istuntaan ja siinä pysyminen onnistui aika helposti. Lucky liikkui hyvin, ja näin kohtuullisesti paikat kavaleteille ilman, että jäin tuijottamaan niitä.

Tämän jälkeen tulimme vasemmassa kierroksessa kavaletin suoran linjan, jonka jälkeen tehtiin vielä pääty-ympyrä. Linjan väli oli 12 metriä. En saanut aluksi Luckyä riittävästi etenemään, jolloin opettaja huuteli ratsastamaan pohkeella eikä jäämään puristamaan sillä. Raippaa en jostain syystä tohtinut käyttää, sillä tiesin itse aiheuttavani hevosen hitauden. Väli kolmella askeleella ja hypyt menivät onneksi ihan asiallisesti. Sain myös vähän tultua reippaammin, jolloin tehtävä sujui vaivattomammin.

Seuraavaksi tulimme kuuden esteen radan vasemmassa kierroksessa aloittaen. Ensimmäisenä hyppäsimme aiemmasta tutun kavaletin ja pystyn. Kavaletille Lucky pääsi lähtemään kaukaa, mutta väli meni ihan hyvin, samoin psyty. Kolmosena oli pysty, jolle päästin Luckyn vähän ehkä hyytymään. Se kuitenkin hyppäsi hyvin. Sen jälkeen se liikkui hyvin, jolloin lähdimme vähän lentoon. Nelosena ollut okseri tuli vastaan, ja lähdimme hyppyyn turhan kaukaa. Esteen jälkeen Lucky pääsi kaartamaan oikealle liikaa, jolloin viitoselle tuli aika karmea tie. Opettaja komensi jatkamaan eikä minua varsinaisesti tie huolettanut. Lucky menikin viitosen asiallisesti, jälleen kerran. Edessä oli enää kuutonen. Pientä lentoa oli ilmassa, mutta Lucky meni esteen varmasti. Radan jälkeen tehdyllä pääty-ympyrällä Lucky kuunteli taas tosi kivasti.

Lopuksi hyppäsimme vielä suoran linjan sekä molemmat okserit. Estekorkeus oli noin 80-85 senttiä. Kavaletin ja pystyn linja meni nyt kivasti. Pääsimme jatkamaan siitä okserille, ja muistin nyt odottaa kunnolla. Lucky kuunteli, ja saimme paremman hypyn okserille. Sen jälkeen saimme jatkettua myös suoraan paremmin emmekä oikaisseet. Toiselle okserille tuli myös hyvä lähestyminen ja odotin, jolloin Lucky pääsi rauhassa hyppyyn. Teimme loppuun taas pääty-ympyrän, jolla Lucky oli taas niin ihanan asiallinen. Minulla oli vain taas hölmösti hirveä kiire suoristautua hypyssä, jolloin oma mukautuminen oli kehno.



Tunti oli siinä eikä ole varmasti yllätys, että tykkäsin todellakin hypätä Luckyllä! Olihan meillä pari banzai-lähtöä, mutta molemmat olivat menossa, niin mikäpä siinä. Lucky kuitenkin kuunteli tismalleen, mitä halusin, jolloin paremmin ratsastamalla meno olisi varmasti parempaa. Lucky on kyllä näppärä ratsu, jolle nämä esteet olivat kyllä ihan risuja. Sen verran lennokasta ja kepoista meno sillä kyllä olikin. Toivon kyllä, että pääsisin hyppäämään sillä leirin aikana vielä toiste. Ehkä jopa leirikisoissa? Saa nähdä, kuinka käy.

Videoista kiitos katsomossa olleille leiriläisille!