lauantai 26. huhtikuuta 2014

Koikkaloikka ja pari hyppyä

Lauantai alkoi mukavasti eli kuinkas muuten kuin tallireissulla. Ensin suuntasimme Jetin ja neljän muun ratsukon kanssa maastoon. Pääsimme ottamaan pari mainiota laukkapätkää metsäpoluilla, joilla oli aivan ihana viilettää. Jetissä oli sopivasti virtaa, ja se olisi mennyt mieluusti reippaampaakin. Ainakin sen verran, että olisi päässyt johtavan ratsun rinnalle. Se ei nyt käynyt päinsä, vaan Jetti sai tyytyä olemaan kolmantena ja paimentamaan takana tullutta pysymään omalla paikallaan.

Toisessa laukkapätkässä tuli pieni notkelma, joka vähän horjutti Jetin tasapainoa. Sen seurauksena se kiskaisi päänsä alas ja otti pari koikkaloikkaa. Jetti sai tietysti vedettyä minut mukanaan, jolloin ehdin jo hetken aikaa miettiä mahdollista maastoutumista. Sain kuitenkin nykäistyä itseni takaisin satulaan ja Jetin pään ylös, jolloin matka jatkui. Jetti vaikutti kuitenkin hieman siltä, että olisi voinut esittää vielä ekstrakoikkaloikkia, joten länttäsin takamukseni tiukasti satulaan loppulaukan ajaksi. Onneksi tämän enempää jännitystä ei mahtunut maastoreissulle, vaan loppuosuus meni rauhassa. Matkaa lenkille kertyi noin 12 kilometriä.

Tallille palattuamme kävimme vielä kentällä ottamassa parit hypyt huomisen kisoja silmällä pitäen. Oikeassa kierroksessa hyppäsimme pari kertaa yksittäisen ristikon, joka nousi sitten pystyksi. Jetti tietysti ehti hyytyä vähän, jolloin maastossa ollut energisyys oli vain hyvä muisto. Maltoin kuitenkin itse odottaa hypyt tosi hyvin, jolloin pääsimme ne ihan kohtuullisesti. Vasemmassa kierroksessa hyppäsimme kertaalleen kaksi okseria, joista ensimmäisellä vaihdettiin laukka oikeaksi ja toisella vasemmaksi. Opettaja komensi herättämään Jetin, jolloin saimme asiallisen lähestymisen ensimmäiselle esteelle. Laukka piti korjata oikeaksi hypyn jälkeen, mutta ehdin sen onneksi tehdä. Toisella okserilla oli tynnyri koristeena, mutta se ei onneksi haitannut mitään. Sain laskettua askeleet ja maltettua, jolloin toisellekin okserille tuli asiallinen hyppy, ja laukkakin vaihtui siinä vasemmaksi. Nämä hypyt riittivät kisavalmisteluina, jolloin päivän ratsastus oli siinä. Kunhan vain muistan kisoissa herättää Jetin ja odottaa itse hyppyjä, niin eiköhän se valtava 60 sentin luokka mene ihan mukavasti.