sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Uusissa maisemissa maastoilemassa

Sunnuntaina oli ainakin melkein sopivasti hevostelua, sillä aamu alkoi ensin Tallinmäen maastoreissulla Jetin kanssa ja jatkui päivällä estetunnilla samassa paikassa. Maastolenkille lähti yhteensä viisi ratsukkoa. Reittinä oli minulle aivan uusi lenkki, jonka pituus oli seitsemän kilometriä. Aikaa sen kiertämiseen meni tunteroinen, kun pääosin menimme käynnissä ja ravissa.

Asetuimme alussa viimeiseksi letkassa, mutta jossain vaiheessa hyppäsimme yhden pykälän eteenpäin eli olimme neljänsiä. Ravissa Jetti oli ihanan terhakkaana ja eteni mukavan reippaasti. Laukkapätkiä taisimme ottaa kaksi. Jetti ei millään meinannut haluta pitää turvaväliä edellä menneeseen hevoseen, joka taas ei tykännyt yhtään Jetin ahdistelusta. Niinpä siirryimme Jetin kanssa sivummalle, kun tilaa oli riittävästi. Jetin laukka alkoi rullata niin kivasti, että annoin sen vain mennä. Niinpä päädyimme lopulta johtohevosen taakse. Laukka pyöri niin kivasti, etten hennonnut jarrutella turhia. Oli makeaa olla sellaisessa laukassa kyydissä, sillä kentällä Jetti harvoin tarjoaa moista menoa. Siksi maastoreissut ovatkin tärkeitä, kun hevoset pääsevät kunnolla liikkumaan ja vetreyttämään paikkojaan.

Loppumatkan tulimmekin ravissa ja käynnissä. Jetti ja johtohevonen porhalsivat edelleen niin tiitterää ravia, että muu porukka jäi vähän matkasta. Jettiä saikin alkaa toppuutella, sillä se olisi mieluusti kipittänyt varmasti koko matkan kotiin. Se otti kuitenkin pidätteet ihan hyvin vastaan, ja loppumatka päästiin menemään rentoa käyntiä. Oli mukava päästä uusiin maisemiin, ja kelikin oli kohdillaan. Pakkasta oli -3 eikä avaroilla paikoilla vaivannut tuuli haitannut metsäosuuksissa mitään. Olipa kiva aloitus sunnuntaille!