perjantai 14. huhtikuuta 2017

Humputtelua vailla suunnitelmia

Pitkäperjantain kunniaksi kelpasi tuplaheppailla. Ensimmäinen tunti meni Paven kanssa itsenäisesti. Tällä kertaa unohdin suunnitella tunnille jonkin teeman, joten ratsastus meni vähän humputteluksi. Ennen maneesiin siirtymistä kävimme käppäilemässä hyvät alkukäynnit ulkona Noran ja Hempan seurassa.

Ratsastus meni aika päämäärättömästi. Käynnissä yritin hakea hyvää ja tasaista etenemistä. Ravissa taas pyörittelin ympyröitä asetuksia haeskellen. Oikea kierros oli ihan ok, vasen oli hieman nahkeampi. Lopulta tajusin tyyrätä vähän Paven etuosaa sisemmäs, kun se tuntui menevän ulompana kuin takaosa. Tällä korjauksella Pavea oli hieman helpompi houkutella myös asettumaan.

Laukassa hurruuttelin muutamia loivia kiemuroita. Oikeassa laukassa Pave pääsi pari kertaa pudottamaan kiemuralla raville, mutta nosti myötälaukan takaisin todella nopeasti. Vasemmassa laukassa Pave puolestaan vähän yritti kiihdyttää, kun lähdimme kiemuralle. Näitä olisi ollut hauska tahkota enemmänkin, jos maneesi olisi ollut kokonaan tyhjä ja oma keskittyminen paremmin mukana. Laukassa otin vielä muutamat pitkät sivut vähän sujuvammin antaen Paven samalla venyttää vähän matalammalle kaulalle.

Loppuravissa pyörittelin vielä muutamat ympyrät. Pave eteni ihan mukavasti ja tuntui myös vasemmassa kierroksessa alkua paremmalta. Siihen olikin hyvä lopettaa humputtelut. Seuraavalle kerralle pitää miettiä vähän tarkempi treenisuunnitelma, niin tulee tehtyä vähän enemmän ajatuksen kanssa.