maanantai 3. lokakuuta 2016

Puomia puomin perään

Maanantain tunnilla oli puomeja, ja ratsukseni sain Paven. Ratsukoita tunnilla oli kuusi, ja maneesi sillä määrällä tuntui kentän jälkeen hieman ahtaalta. Lähdimme jo alkukäynneissä ylittelemään puomeja, joita oli ympyrän kaarella niin kolmessa kulmassa kuin kentän keskellä. Valtaosan tunnista tahkosimme puomeja ravissa, laukka jäi tänään vähemmälle.

Tunnin aikana tulimme puomeja ravissa eri kohdista askelta pidentäen ja lyhentäen. Yhdistelimme kaikki puomit vielä tehtävälle, jossa tulimme kahden kulman puomit laukassa ja yhden kulman sekä kentän keskempänä olleet puomit ravissa. Tulimme tehtävän vielä siten, että pyöräytimme laukkapuomeille ympyrät.

Paven kanssa saimme ensin hakea askelta venymään, jotta pääsimme tulemaan puomeja vaihdellen sisä- ja ulkoreunasta tai keskeltä. Läpi tunnin Pave kolautteli puomeja melkoisesti eikä ollut kovin näppärä nostelemaan kavioitaan, jos askel ensimmäiselle puomille ei osunut nappiin. Kun ravin sai kasaan eli Paven sopivan lyhyeksi, mutta aktiiviseksi, menivät puomit todella helposti. Aktiivisesta ravista Paven oli myös helpompi sovitella askelta, jos ensimmäinen askel ei napsahtanutkaan aivan kohdilleen.

Laukka oli tänään tunnin hankalin askellaji. Se ei vain lähtenyt pyörimään kunnolla, mikä tietysti näkyi puomeilla rämpimisenä. Yritin saada Paven hereille ja olla päästämättä sitä pitkäksi, mutta laukan puhti oli yksinkertaisesti kateissa. Ihme ja kumma kyllä Pave selvitti puomit aina kohtalaisesti, mutta esimerkiksi kulmiin pyöräytetyt laukkaympyrät olivat vähän hankalia. Laukasta raviin siirtymiset puolestaan menivät venyen eikä Pave juurikaan viitsinyt kuunnella minua niissä. Niinpä laukan jälkeiset ravipuomit menivät sangen epätasaisesti. Tarvitsisin kunnon siirtymisrääkkiä, jotta oppisin tekemään siirtymiset askellajista toiseen paljon täsmällisemmin.

Tunnissa hyödyllistä oli askeleen säätäminen. Oli kiva tunnustella, milloin ravi oli sellainen, että siinä pääsi puomit valitsemastaan kohdasta hyvin. Laukkatyöskentelyä olisin kaivannut enemmän, sillä nyt se askellaji jäi vähän paitsioon. Puomeilla on kuitenkin aina kiva treenailla, joten toivottavasti pääsemme tahkoamaan niitäkin koulu- ja estetuntien ohella.