lauantai 25. huhtikuuta 2015

Suomenhevostammojen estetreenit

Koulukisojen jälkeen päivän hevostelut eivät olleet vielä pulkassa. Pääsimme vielä nimittäin takaisin tutuille vesille eli esteille! Luvassa oli treenit seuraavan päivän estekisoja varten kolmen ratsastajan voimin, ja kaikilla oli alla suomenhevostamma. Minulla oli tietysti Hilima.

Verryttelimme vähän sileällä sekä ravipuomeilla. Me Hiliman kanssa saimme keskittyä säilyttämään tahdin etenkin puomien jälkeen samanlaisena kuin mitä se ennen niitä oli. Hilima kun tahtoi hieman kiihdyttää puomien jälkeen. Asiaan keskittymällä se tietysti parani, ja pääsimme tehtävän aika tasaisesti. Laukassa menimme ihan sileää, ja Hilima oli oma itsensä: reipas, mutta hitusen kulmia oikova. Sain pistää taas sisäpohjetta ja omaa istuntaani töihin, jotta sain reittejä vähän tasoitettua. Hyppelimme muutamia tehtäviä ennen kuin tulimme radan, johon useimmat niistä kuuluivat. Kertaan nyt vain radan sujumisen.

Kaisalle kiitos tästä!
Radan korkeus oli noin 60 senttiä, ja mukana oli parit kavaletitkin. Hilima liikkui mukavasti, joten sain keskittyä teihin hyvin. Ykkösen ja kakkosen kaareva linja meni sujuvasti, ja Hilima vaihtoi laukan toisella esteellä toivotusti vasempaan. Kolmosen ja nelosen kaarre tuli oikaistua hitusen, mutta ei aivan päättömästi, joten molemmat esteet ylittyivät ihan hyvin. Tie viitoselle tuli oikaistua hieman reilummin (mikä sisäpohje?). Laukka ei myöskään vaihtunut viitosella, vaan korjasin sen pitkähkön ravipätkän aikana. Kuutoselle tuli kohtuullinen tie, vaikka olisi sitä voinut hieman petrata. Tie seiskalle oli kuitenkin ok, ja pääsimme sen yli, jolloin rata oli pulkassa kohtuullisesti.

Hiliman kanssa on kyllä mukava hypätä, vaikka meillä on paljon opeteltavaakin. Hilima kuitenkin etenee pääosin mukavan tasaisesti ja sopivan energisesti, jolloin voin yrittää keskittyä ratsastamaan järkeviä teitä. Hilima hyppää myös mukavan rohkeasti ja luottavaisesti. Se on kyllä kiva treenikaveri. Tällaisten treenien jälkeen toivoisin, että minulla olisi enemmän aikaa ja rahaa, jotta voisin treenata silläkin enemmän. Vaan kyllä tällaiset satunnaisetkin treenit sen kanssa tekevät hyvää. Tämän tunnit perusteella on kyllä hyvä lähteä kisoihin.