keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Edelleen mainio poni

Keskiviikon valmennusryhmän tunnilla hyppäsimme sovitusti toisen kerran putkeen. Olin toivonut ratsukseni Epperiä, ja toiveeni toteutui. Ratsukoita tunnilla oli ihanasti vain neljä. Tunnin treenit teimme suoralla linjalla, ympyröillä sekä lävistäjällä.

Alkuverryttelyssä pyrin pitämään Epperin riittävän suorassa. Tämä onnistui kohtuullisesti, vaikka välissä huomasin jääneeni nyhertämään sisäohjalla ja unohtaneeni ulko-ohjan. Epperiä sai tänään nohitella edelliskertaa enemmän, mutta laiska se ei onneksi ollut. Ylittelimme ravissa pääty-ympyrällä olleita puomeja, ja ne sujuivat ihan hyvin. Verryttelimme laukassa nostamalla sen lyhyen sivun keskeltä ja tulemalla ympyrällä olleet minikavaletit. Pitkät sivut menimme ravissa. Epper laukkasi hieman uneliaasti, mutta sain sen herätettyä kohtuullisesti. Minikavaletit menivät hyvin, kun muistin olla hätäilemättä ja antaa Epperin tehdä osuutensa.

Ensimmäisenä tehtävänä tulimme pääty-ympyrällä kavaletin, siitä kaksi estettä suoralla linjalla ja lopuksi vielä kaksi kavalettia pääty-ympyrällä. Tehtävä meni ihan kivasti, vaikka Epper olisi saanut laukata tarmokkaammin. Yritin itse välttää turhaa ajamista ja luottaa siihen, että poni herää muilla avuilla paremmin. Seuraava tehtävä oli tulla alkuun pääty-ympyrä kavaletin yli, siitä lävistäjäpysty ja loppuun vielä kaksi kavalettia pääty-ympyrällä. Laukkaa en hypyissä saanut vaihtumaan, mutta sain vaihdot tehtyä lennosta. Jälkimmäisellä pääty-ympyrällä Epper pääsi myös vähän valumaan ulos ennen kuin tajusin ohjata sitä paremmin.

Tämän jälkeen hyppäsimme suoran linjan esteet ensin vasemmassa laukassa. Epper pääsi ensin vähän venymään pitkäksi, jolloin ensimmäinen hyppy ei ollut sujuvin. Poni kuitenkin meni välin kolmella askeleella mainiosti. Sitten vaihdoimme suuntaa ja tulimme pari kertaa suoran linjan oikeassa laukassa ja jatkoimme vielä lävistäjäpystyn. Opettaja nosti esteet lopuksi siten, että linjan pystyt olivat noin 75–80 sentissä ja lävistäjäpystyn tolppien mukaan 90 sentissä. Maasta käsin tehty mittaus tosin laski esteen ehkä noin 85 senttiin. Tunnin viimeisellä kierroksella en saanut Epperiä vastaamaan lähestymisessä ensimmäiselle esteelle pohkeeseen, jolloin sorruin tuuppaamaan. Tämä hyydytti Epperin liki täysin, mutta superkilttinä ponina se kömpi esteen yli. En ajatellutkaan matkan keskeyttämistä, vaan ryhdistäydyin, ja menimme Epperin kanssa vielä suoran linjan toisen esteen yli neljällä askeleella. Pyysin sen jälkeen luvan aloittaa tehtävän alusta. Nyt tein tarvittavan herätyksen ajoissa ja lähestyin ensimmäistä estettä rauhallisemmin. Näin Epper sai laukata paremmin, ja suoran linjan esteet ylittyivät kivasti. Lävistäjäpystylle tuli myös ihan asiallinen hyppy, ja Epper vielä vaihtoi laukan siinä toivotusti vasempaan. Siihen päättyivät tunnin hyppelyt. Onneksi oli aikaa korjata aikaisempi sössimiseni, sillä näin tunti päättyi hyvään mieleen.



On se vain mainio poni tuo Epper! Niin kiltti ja yritteliäs, että siitä on vain tykättävä. Itse taas saisin oppia ratsastamaan, ihan sellainen pikkujuttu vain. Oli tässä tunnissa hyvääkin. En koko aikaa kuitenkaan häseltänyt, vaan sain annettua Epperille työrauhan. Opettajakin kehui Epperiin hypänneen tänään mainiosti. Kun Epperin etuosaa saa vähänkään kevenemään, paranee ponin meno paljon. Sen jälkeen esteet ylittyvätkin kivasti ilman suurempia häsellyksiä. Kerrassaan kiva tunti!

Videoista kiitos Alekseille!