tiistai 14. heinäkuuta 2009

Tahmean toimivaa

Helveilyä vuorostaan maanantaina, kun normaali kerta jäi välistä. Heponen tuntui olevan vähän laiskottelufiiliksillä liikkeessä eikä kuski yhtään sen parempi, kun ei saanut kaivettua hevosesta kummempaa reippautta.

Treeniksi otin keskiviikon oman tuntini annin eli etuosakäännösmäisiä kulmia käynnissä, ravissa ja laukassa, kiemuraurilla pyörittelyä sekä vastalaukkaa. Kulmat menivät kohtalaisesti, olisi pitänyt pyytää takapäältä enemmän, mutta mikä lie kuskissa ollut taas kerran vikana. Muutamat käännöt kuitenkin onnistuivat ja tuli hyvä mieli, kun tunsi ja näki takapään tekevän vähän töitäkin.

Kiemurauria humputtelin, jotta saisin Helviä vähän pyöristymään. Tämä tosin jäi aika pitkälti haaveeksi, ei pyöristymisestä tietoakaan.

Vastalaukkaa en malttanut olla kokeilematta. Otin siis kolmikaarisen kiemurauran, johon lähdin tietenkin aina myötälaukasta. Helvi oli todella mainio! Vastalaukkakohdat menivät eikä raville pudottamisesta ollut pelkoa. Harjoitus sujui sata kertaa paremmin kuin Mantalla, joten voitte kuvitella, että olin todella iloinen asiasta. Sen lisäksi, että vastalaukka kehittää Helviä, tulisi sen kehittää minun istuntaakin, etten lähde aina valumaan minne sattuu. Nyt ratsastajan painollakin on merkityksensä, jotta hevoselle on helppoa mennä vaaditut laukat.

Tulipahan treenattua ja saatua pari onnistumista. Maneesissa sattui olemaan ihan käsittämättömän houkutteleva pieni ristikko, jota katselin kaihoisasti. En kuitenkaan ollut ottanut Helville jännesuojia mukaan, joten tyydyin vain haikailemaan. Mietin kyllä, että ensi kerralla voisin ottaa ne varalta mukaan ja katsoa, jos muiden treenien mausteeksi ottaisi pari pientä hyppyä. Helvi kun kuulemma pitää esteistä melkoisen verran. Alan kaipailla myös maastoonkin. Pitäisi vain saada kaveri mukaan, jotta opin reitit.

Kunnon hevoskärpänen on kyllä päässyt puremaan. Eilisen lisäksi ratsastan tällä viikolla vielä viisi kertaa. Lauantaina nimittäin kahdesti. Voi olla, että sunnuntaina kolottaa lihasta jos toista, mutta se on sen arvoista.